Numeričko modeliranje i izrada prigušnice za programabilni trofazni kalibrator napona : diplomski rad - Petrović, Karlo (K. Petrović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj je bio napraviti prigušnicu izlaznog filtra kalibratora, točno određenog induktiviteta iznosa 3,6 mH. Prvo se provodio analitički proračun magnetskog kruga, zatim se napravio 3D model prigušnice u MagNet-u, gdje su se radile simulacije i mijenjanjem broja zavoja se utjecalo na iznos induktiviteta. Poslije izvršenih simulacija se na osnovu odgovarajućeg broja namota namotala prigušnica na standardnu SU jezgru, prema standardu DIN 41309. Tada se prigušnica s jezgrom ponašala kao transformator u praznom hodu. Spojen je mjerni sustav za mjerenje induktiviteta prigušnice i bilo je potrebno odmotavati zavoje dok se ne dobije željena vrijednost induktiviteta koji se može koristiti u izlaznom filtru za uklanjanje viših harmonika napona.