Sustav za prikupljanje biomedicinskih signala : završni rad - Novoselec, Filip (F. Novoselec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog završnog rada osmišljen i izveden je sustav za mjerenje biomedicinskih signala. Uređaj mjeri 3 vrste biomedicinskih signala, a to su elektroencefalografski, elektrokardiografski i elektromiografski. Kao mikroprocesorska platforma odabran je Raspberry Pi. Kako su mjereni signali izrazito malih amplituda značajan zahtjev sustava je bila niska razina šuma. Sustav odudara od standardnog mjernog sustava za biomedicinske signale po tome što se signal prevodi u digitalni oblik bez prethodnog pojačavanja njegove amplitude, kao što je obično slučaj. Kako bi se to bilo moguće sustav je temeljen na niskošumnom analogno-digitalnom pretvorniku AD7768-4. AD7768-4 je 24-bitni analogno-digitalni pretvornik te uz korištenje referentnog izvora od 4.096 V omogućava rezoluciju od 488 nV u izlaznom digitalnom signalu.