Dinamička detekcija mehanizama za sprečavanje analize zloćudnog koda : diplomski rad - Novković, Igor (I. Novković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zlonamjerni programi veliki su problem današnjom informatickoj sigurnosti. Kako bi se navedni programi mogli prepoznati i ukloniti potrebna je njihova detaljna analiza. Analiza zlocudnog koda, koja je teška sama po sebi, otežana je mehanizmima za spre- cavanje analize koda koji oduzimaju dragocjeno vrijeme tijekom analize. Tijekom ovog diplomskog rada razvijen je sustav koji bi mogao pomoci u prepoznavanju na- vedenih mehanizama te time ubrzati postupak analize zlocudnih kodova. U radu dan je uvod u problematiku analize zlocudnih kodova, opisan je izgradeni sustavi te su predstavljeni rezultati sustava.