Lokalizacija pokretnog objekta u dvodimenzionalnom prostoru korištenjem programirljivih polja logičkih blokova : diplomski rad - Oršulić, Juraj (J. Oršulić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu se obrađuje primjena čestičnog filtra za Monte Carlo pristup lokalizaciji mobilnog robota te se sagledavaju mogućnosti ubrzavanja ovog algoritma pomoću programabilnog polja logičkih blokova (engl. FPGA).