Mjerenje pulsa iz video snimaka : diplomski rad - Novaković, Mislav (M. Novaković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ukratko smo objasnili teoretske osnove Kalmanovog filtra i Bayesovog pravila. Dali smo kratki opis izgradnje modela za Kalmanov filtar. Objasnili smo koji sve parametri utječu na rad Kalmanovog filtra i kako smo ih pokušali eliminirati. Obradili smo tri načina izvlačenja pulsa iz fizičkog svijeta, te njihove prednosti i mane. Te smo objasnili moguće nadogradnje Kalmanovog filtra i optimizacije.