Procjena performansi usluge YouTube na osnovu analize kriptiranog prometa uporabom tehnike strojnog učenja : diplomski rad - Oršolić, Irena (I. Oršolić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad nastao je u okviru projekta koji se bavi procjenom iskustvene kvalitete usluge YouTube na osnovu analize kriptiranog mrežnog prometa. Tokom projekta, razvijen je sustav YouQ, u svrhu prikupljanja podataka na klijentskom uređaju (Android pametnom telefonu) i u mreži. Sustav čini i YouQ poslužitelj za obradu i prikaz podataka. Fokus ovoga rada je na drugoj fazi projekta: korištenju algoritama strojnog učenja nad podacima prikupljenim sustavom YouQ kako bi se procjenila klasa iskustvene kvalitete video strujanja.