Implementacija web poslužitelja u programskom jeziku Erlang : diplomski rad - Nenadić, Mate (M. Nenadić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je način implementacije jednostavnog web poslužitelja u programskom jeziku Erlang. U početnom dijelu rada opisuju se osnovne značajke programskog jezika Erlang, zajedno s dijelovima OTP-a koji su bitni za izgradnju web poslužitelja. Zatim se definiraju i opisuju značajke web poslužitelja i ideje korištenja REST načela. U radu je izložen cjelokupni postupak implementacije web poslužitelja u Erlangu, s primjerom u kojem korisnik može putem klijentske aplikacije (web browsera) pristupiti poslužitelju i igrati igru križić-kružić.