Digitalni vodeni žigovi ostvareni Hadamardovom transformacijom : diplomski rad - Mrkalj, Antonela (A. Mrkalj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Digitalni vodeni žigovi služe za zaštitu multimedijskih dokumenata na Internetu. Postoje razne vrste digitalnih vodenih žigova i tehnike ubacivanja istih. U cilju ispitivanja tehnike diskretne Hadamardove transformacije ostvaren je sustav digitalnih vodenih žigova. Unutar sustava su ostvareni proces ubacivanja, izlučivanja i verifikacije žiga. Provedeni su napadi rezanja, rotacije, zamućivanja, izoštravanja, skaliranja i kompresije kako bi se ustanovile slabosti sustava. Sustav je pokazao robusnost protiv navedenih napada.