Pronalaženje dupliciranog izvornog koda u programskom jeziku Erlang : diplomski rad - Nekić, Marin (M. Nekić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U većim i ozbiljnijim projektima iznimno je bitno da su kod i popratna dokumentacija što razumljiviji i detaljno komentirani. Vrlo često se s raznim revizijama i novim verzijama aplikacije naruši urednost koda koji se vrlo često samo kopira uz manje izmjene, što pogoduje nastanku i težem pronalasku pogrešaka. U ovom diplomskom radu opisuje se sama problematika nalaženja duplikata, kako u običnim tekstovima, tako i u programskom kodu, daje se kratak uvod u Erlang i njegovu sintaksu te se detaljno opisuje realizirano rješenje za pronalaženje dupliciranog izvornog koda u Erlangu koje je realizirano u Javi. Isto tako, dan je kratak osvrt na performanse rješenja i njegovu fleksibilnost prilikom traženja duplikata u drugim programskim jezicima.