Umreženi ugradbeni senzorski sustav za nadzor ljudske aktivnosti u zatvorenom prostoru : diplomski rad - Ninić, Ema (E. Ninić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjen senzorski sustav koji ima pristup Internetu i na taj način ima mogućnost komunikacije s korisnikom koji se nalazi na udaljenoj lokaciji. Koristeći senzorski sustav, korisnik može s vlastitog računala pratiti zbivanja u prostoriji u stvarnom vremenu, snimati fotografije, mjeriti razinu zvuka te dobivati obavijesti o relevantnim promjenama zvuka u prostoriji kroz elektroničke poruke. Uz pomoć internetskih protokola, komunikacija u oba smjera se odvija sigurno. Osnovni senzorski modalitet sustava čini video kamera uz mogućnost nadogradnje s odabranom tehnologijom preko serijske komunikacije.