Nadogradnja virtualnog stroja simulatora COMPAS 2 : završni rad - Mlinarić, Marcijan (M. Mlinarić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Kao rezultat ovog rada nadograđen je virtualni stroj simulatora arhitekture procesora COMPAS 2, programskog sustava ATLAS 2. U virtualni stoj i izvršni model simulatora dodana je podrška za korištenje točaka prekida na način koji je opisan programskim jezikom COMDEL 2. U virtualnom stroju su popravljeni mehanizmi rezanja bitova i čišćenja okvira stoga pri povratku iz korisničkih funkcija. Implementirane su funkcije logički-i, logički-ili i funkcija logičke negacije, dodana je podrška za operacije množenja, dijeljenja i modulo brojeva s predznakom, te funkcija negacije bitova s postavljanjem pripadnih zastavica. U radu su opisani koncepti rada pojedinih dijelova sustava COMPAS i jezika COMPAS.