Prijenos umjetničkog stila i tekstura između slika pomoću strojnog učenja : diplomski rad - Nakić, Domagoj (D. Nakić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je prijenos umjetničkog stila između slika pomoću strojnog učenja. Sustav koji vrši prijenos umjetničkog stila prima ulaznu sliku i sliku umjetničkog djela te stvara novu sliku koja je sadržajem slična ulaznoj slici, ali izgleda kao da ju je naslikao autor umjetnine. Dva postojeća pristupa ovom problemu ponovno su implementirana. Prvi pristup formulira prijenos stila kao optimizacijski problem, a drugi za stvaranje nove slike koristi konvolucijsku neuronsku mrežu za transformiranje slika. Prikazani su rezultati postupka i na kraju su dani prijedlozi za daljnji rad.