Automatizacija crpnog postrojenja vodospreme : diplomski rad - Naglić, Marko (M. Naglić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je vodosprema u sustavu vodoopskrbe i njena automatizacija. Obrađen je teorijski dio vezan za vodoopskrbni sustav i pobliže objašnjene crpne stanice i vodospreme. Posebno je objašnjena vodosprema kako bi se dao uvid u vrste i načine povezivanja s ostatkom vodoopskrbnog sustava. U dijelu vezanom za automatizaciju obrađeno je kakvi se mjerači mogu naći, algoritam za PLC program i potrebe, informacije i izgled PC aplikacije. Projektantski dio rada se sastoji od tehničkog opisa koji opisuje funkcionalnost sustava, nacrta i proračuna vezanih za napajanje i automatizaciju vodospreme.