Praćenje značajki u dinamičkom vizijskom senzoru s aktivnim pikselima : diplomski rad - Miškulin, Sabrina Eugenie (S. Miškulin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Dinamički vizijski senzor sa aktivnim pikselima (DAVIS) integrira funkcionalnost konvencionalne kamere čiji je izlaz slika i event kamere koja daje visoko frekventni izlaz sastavljenog od asinkronih promjena osvjetljenja koje se nazivaju dogad̄aji. Ovi senzori su veliki potencijal za robotiku jer integriraju prednosti oba izlaza. U ovom radu implementiran je algoritam za praćenje značajki koji kombinira podatke sa stan- dardne kamere i aktivne piksele tj. dogad̄aje. Značajke se prvo detektiraju u slikama, te se zatim prate pomoću niza asinkronih dogad̄aja. Ti se dogad̄aji potom poklapaju sa novim detekiranim značajkama iz ponovno generirano slike. Algoritam je implemen- taran u C++ programskom jeziku pod okvirom robotskg operacijskog sustava (ROS).