Određivanje putanje ceste na terenu : diplomski rad - Nađ, Marko (M. Nađ, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje metodu određivanja optimalne trajektorije ceste koja povezuje početnu i konačnu točku na proizvoljnom terenu na temelju niza kriterija i ograničenja. Prvo poglavlje se bavi postupcima zapisa i prikaza terena u računalu. U drugom poglavlju su opisani algoritmi pretrage na kojima je izračun temeljen. Treće poglavlje opisuje razvijeni sustav i dobivene rezultate.