Programsko pomagalo za penetracijsko testiranje : diplomski rad - Nadramija, Domagoj (D. Nadramija, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U uvodu rada se govori o alternativnim sigurnosnim rješenjima, o sigurnosnom testiranju i vrstama sigurnosnog testiranja. U nastavku se detaljno objašnjava penetracijsko testiranje, faze penetracijskog testiranja, te se opisuju postojeća pomagala za penetracijsko testiranja i alati korišteni ostvarivanje programskog rješenja opisanog u kasnijim poglavljima. Dalje se opisuju deset najopasnijih i najraširenijih sigurnosnih prijetnji za Web aplikacije. Nakon što su teoretski aspekti rada obrađeni, prelazi se na opisivanje implementacije programskog rješenja sa modelom sustava, modelom podataka, kodnom kartom i opisom sučelja. U zaključku se govori o stanju penetracijskog testiranja danas, o razlici između hakera i penetracijskog ispitivača i o posljedicama raširenosti penetracijskog testiranja.