Baza podataka i web-aplikacija za pregled podataka o knjigama : završni rad - Nadarević, Patricia (P. Nadarević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu prikazan je proces oblikovanja relacijskog modela baze podataka te izgradnje web aplikacije za pregled podataka o knjigama. Opisan je postupak oblikovanja baze podataka koji je krenuo s ER modelom na temelju kojeg je izrađen relacijski model. Korišten je PostgreSQL kao sustav za upravljanje bazom podataka. Zatim slijedi kratak opis tehnologija korištenih tijekom izrade web aplikacije (.NET Core MVC, Entity Framework). Aplikacija je pisana u programskom jeziku C#. Korisnicima omogućava pretraživanje knjiga po kategorijama, pregled podataka o knjigama te njihovo recenziranje i ocjenjivanje.