Centralni SCADA sustav fakulteta : diplomski rad - Mužić, Luka (L. Mužić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak diplomskog rada je izraditi programsku podršku za Centralni nadzorni i upravljački sustav sustav FER-a. Programska je podrška izrađena u alatu TIA Portal proizvođača Siemens. Rezultat je aplikacija u obliku WinCC Runtime Advanced V13 sučelja. Nadzorni sustav obuhvaća glavni energetski razvod FER-a, razvod za besprekidno napajanje i razvod za napajanje kritičnih trošila te sustav za upravljanje pumpama otpadnih voda. Za svaki element nadzornog sustava prikazuju se mjerenja na zasebnim ekranima CNUS-a. Nadzorni sustav arhivira potrošnju električne energije i alarme. Elementi nadzornog sustava međusobno komuniciraju PROFINET protokolom.