Izrada BMS-a za Li-ion baterije električnog golf vozila : završni rad - Milovac, Mateo (M. Milovac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Pregled najčešće korištenih baterijskih tehnologija i njihovih osnovnih značajki. Litij - ionske baterije kao najbrže rastući tip baterija su, naspram brojnih prednosti nad drugim baterijama, iznimno osjetljive te zahtijevaju posebne zaštitne krugove. Upoznavanje sa terminom i glavnim značajkama golf vozila, te obrazlaganje potrebe za zamjenom postojećih baterija onima litij – ionskog tipa. Odabir pogodnoga integriranog kruga za izradu akvizicijskog dijela BMS-a sa svrhom nadziranja odabranih litij – ionskih baterija, te upoznavanje sa njegovim bitnim karakteristikama. Izrada sheme akvizicijskog uređaja kroz objašnjavanje pojedinih priključnica odabranog integriranog kruga, odabir pogodnih komponenata za izradu uređaja, te projektiranje i narudžba tiskane pločice. Lemljenje komponenata na pločicu i ispitivanja kakvoće spojeva. Ostvarivanje komunikacije sa upravljačkim dijelom BMS-a kojeg čini Arduino Mega 2560, te ispitivanja na promjenjivom izvoru, a zatim i na baterijama namijenjenim za ugradnju u golf vozilo. Zaključivanje rada snimanjem karakteristika punjenja i pražnjenja baterija.