Automatizacija kućanstva temeljena na rješenjima otvorenog koda : završni rad - Milošević, Anton (A. Milošević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan pregled funkcionalnosti ultrazvučnog senzora za mjerenje udaljenosti, pasivnog infracrvenog senzora za detekciju pokreta i radio frekvencijskog senzora za identifikaciju. Opisan je mikrokontroler NodeMCU v1.0 koji je osnova svakog čvora, kao i Raspberry PI 3 Model B koji je korišten kao posrednik MQTT sustava. Također, opisano je i programsko okruženje Arduino IDE kao i programski alat Node-RED koji su korišteni u sklopu rada. Dan je prijedlog sustava za nadzor i upravljanje pristupom prostoriji koristeći opisane komponente, komunikacijski protokol i programski paket.