Primjena klasifikacijske analize u edukacijskoj domeni : završni rad - Miloš, Matteo (M. Miloš, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obradili smo proces dubinske analize podataka u edukacijskoj domeni (EDM). Kroz prvih par poglavlja, fokusirali smo se na znanstvene discipline iz kojih je proizašao i čijim se metodama koristi EDM, a to su rudarenje podataka i strojno učenje. Također, objasnili smo i kako se razvijalo polje EDM-a te pristupe koji se koriste u analizi. U zadnjem poglavlju smo odradili praktični dio završnog rada, a to je primjena klasifikacijskih metoda kod dubinske analize podataka u edukacijskoj domeni. Analize smo proveli koristeći programski jezik R i dva klasifikacijska algoritma (k-NN algoritam i logistička regresija) te smo prikazali njihov način učenja, a u konačnici i rezultate (uspješnost učenja) tih algoritama.