Izgradnja usluga u oblaku kao povezujuće komponente temeljne arhitekture za Internet stvari : diplomski rad - Mužar, Irena (I. Mužar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje arhitekturu sustava za Internet stvari koja se bazira na temeljnoj arhitekturi (definiranoj kroz rad na projektu). Ona se sastoji od korisničke aplikacije, servisa u oblaku te stvari. Servis u oblaku, kao središnja komponenta arhitekture omogućuje komunikaciju sa korisnikom i sa stvarima. Prvo je opisana arhitektura sustava, zatim se opisuje ostvarenje sustava te je, na kraju, dan primjer rada sustava.