Visokofrekvencijski generator hladne plazme : diplomski rad - Mlakić, Karolina (K. Mlakić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je projektiran i realiziran visokofrekvencijski generator hladne plazme. Generator ima akumulatorsko napajanje s integriranim punjačem i mjeračem stanja napunjenosti. Sklopovi napajanja odvojeno napajaju kontrolne sklopove generatora te energetski dio za generiranje visokog napona. Pomoću visokonaponskog transformatora se realizira izmjenični visoki napon frekvencije 50 kHz potreban za stvaranje hladne plazme. Kod projektiranja sustava posebno se obratila pozornost na minimizaciju potrošnje energije i smanjena fizičkih gabarita elektroničkih sklopova. Realiziran je probni sustav na tiskanoj pločici, testirana mu je funkcionalnost te pouzdanost rada za vrijeme generiranja hladne plazme.