Integralni model reaktorske zgrade NE Krško i PCFV sustava za program MELCOR : završni rad - Mileta, Kristina (K. Mileta, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Modeliran je pasivni sustav za filtriranje i ventiliranje zaštitne zgrade (PCFV). U slučaju teške nesreće, zrak prolazi kroz aerosolne filtre i jodni filtar gdje se talože fisijski produkti. Nakon filtracije, zrak se ispušta u okoliš pri čemu dolazi do pada tlaka u zaštitnoj zgradi. Snižavanje tlaka bitno je radi očuvanja integriteta zaštitne zgrade. Proučeno je stacionarno stanje PCFV sustava. Integriran je model PCFV-a u već postojeći model reaktorske zgrade NE Krško i primijenjen na tranzijentni izračun gubitka unutrašnjeg i vanjskog izmjeničnog napajanja. Posebna pažnja pridala se tlaku i temperaturi sustava te protoku, temperaturi i sastavu ispušnih plinova.