Korištenje edukacijskih robota u nastavi netehničkih predmeta : završni rad - Milašinčić, Ariana (A. Milašinčić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Roboti se kao edukacijski alat najčešće koriste za tehničku edukaciju, u učenju programiranja i robotike. No, sve je češća upotreba u učenju matematike, fizike, stranih jezika ili za unaprjeđenje jezičnih vještina. Kako bi otežali ovaj završni rad, predmet koji je izabran za obradu s edukacijskim robotima je hrvatski jezik. Dio gradiva koji se obrađuje su lektire. Umjesto tradicionalnih metoda za ispitivanje znanja djece koristi se zabavno natjecanje u kojem se roboti, kojima upravljaju djeca, natječu koji će prije doći do cilja. Roboti se kreću prema cilju jedino ako djeca točno odgovore na pitanje koje im učitelj postavi, u suprotnom se pomaknu unazad. Roboti su napravljeni od LEGO Mindstorms EV3 seta i isprogramirani u LEGO Mindstorms EV3 Home Edition programu. Osim igre koja je zamišljena da učiteljima olakša ocjenjivanje, na početku sata se uz pomoć djece u grupama radi igrokaz. U igrokazu sudjeluju roboti kojima djeca posuđuju glas.