Pojasno propusni filtar za Rogowski svitak : diplomski rad - Mlakar, Karlo (K. Mlakar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan postupak projektiranja eliptičkog pojasno-propusnog filtra 24. reda s maksimalnom valovitošću u području propuštanja od 0.001 dB i minimalnim gušenjem u području gušenja od 65 dB. Radi tolerancija komponenata donja i gornja granična frekvencija su pomaknute sa 50 Hz i 1000 Hz na 45Hz i 1010 Hz. Proračun je krenuo od nisko-propusnog prototipa nad kojim je izvršena frekvencijska transformacija kako bi se dobio simetrični geometrijski pojasno-propusni filtar. Kako bi se ostvario maksimalni dinamički opseg, izvršeno je uparivanje polova i nula, pravilan redoslijed Q faktora i maksimalno jedinično pojačanje sekcija. Filtar je realiziran pomoću Bainter i Tow-Thomas bikvadratnih filtarskih sekcija. Odabir filtarske sekcije za realizaciju pojedine notch sekcije je izvršen na temelju osjetljivosti filtarske sekcije na tolerancije komponenata te cijene. Osjetljivost je ispitana pomoću Monte Carlo analize u programu LTspice. Za realizaciju je razmotrena i Boctor bikvadratna filtarska sekcija, ali se nije pokazala pogodnom za ovu primjenu U programu Altium Designer je projektirana tiskana pločica kako bi se u budućnosti mogla izvršiti konkretna mjerenja. Odabrane su SMD komponente zbog manjeg utjecaja parazitnih elemenata.