Usporedba metoda umjetne inteligencije i matematičkih metoda u predviđanju cijene kriptovaluta : završni rad - Mikulić, Petra (P. Mikulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru završnog rada potrebno je napraviti pregled metoda umjetne inteligencije i matematičkih metoda koje se koriste u predviđanju trendova promjene cijene kriptovaluta. Koristeći javno objavljene skupove podataka o kriptovalutama, potrebno je odabrati i implementirati jednu metodu umjetne inteligencije i jednu matematičku metodu, predložiti način njihove parametrizacije, te pokazati njihovu efikasnost prilikom predvidanja promjene cijena kriptovaluta. Dobivene rezultate je potrebno usporediti i vizualizirati. Rješenje je potrebno priložiti radu na mediju CD/DVD.