Automatska detekcija područja smanjene mogućnosti kretanja svesmjerne platforme Andymark : završni rad - Mustapić, Nives (N. Mustapić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Mobilna platforma proizvođača Andymark ima nosivost do 100kg što joj omogućuje razne primjene. Mobilna platforma uspostavlja vezu sa računalom serijskom vezom, a njome se može upravljati bežičnom tipkovnicom. U ovom radu na platformu je povezan laserski senzor udaljenosti čiji se podaci koriste za izradu mape prostora pomoću hector_slam paketa iz ROS-a. Napravljen je dodatni paket koji na izgrađenoj mapi označava prepreke te mjesta oko prepreka na kojima je platformi ograničeno gibanje s obzirom na njene dimenzije. Omogućena je dinamička izrada mape dok se platforma kreće te se u stvarnom vremenu označavaju prepreke i mjesta ograničenog gibanja različitim bojama markera.