Sustav za praćenje promjena podataka u Microsoft SQL Server bazi podataka : diplomski rad - Muslić, Nejra (N. Muslić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je analizirana izgradnja sustava za praćenje promjena Microsoft SQL Server baze podataka kako bi se smanjilo nepotrebno opterećenje baze podataka s upitima o promjenama. Sustav za praćenje promjena Microsoft SQL Server baze podataka omogućuje automatsko dojavljivanje promjena podataka pretplaćenim klijentima. Napravljena je relacijska baza podataka koristeći Microsoft SQL Server i izgrađen je odgovarajući objektni model. Uspostavljen je Service Broker na bazi podataka. Izgrađen je Windows servis za komunikaciju reda Service Brokera i demonstracijske aplikacije. Izgrađen je WCF REST API za pretplaćivanje korisnika i upravljanje pretplatama. Izgrađena je i Windows Forms demonstracijska aplikacija koja prikazuje način rada sustava. Sustav je razvijen u tehnologijama ASP.NET, Windows services, WCF, Windows forms, te Microsoft SQL Server i Service Broker.