Usporedba relacijskih baza podataka i baza podataka za vremenske sljedove za velike skupove podataka pristiglih u stvarnom vremenu : diplomski rad - Musa, Ema (E. Musa, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Baza podataka za vremenske sljedove je baza podataka optimizirana za podatke koji sadrže vremenske oznake ili za vremenske sljedove. Vremenski sljedovi obuhvaćaju mjerenja ili događaje koji se prate, nadgledaju, uzorkuju i prikupljaju tijekom vremena. Trenutno najpopularnija baza podataka za vremenske sljedove je InfluxDB. InfluxDB je baza podataka otvorenog koda, bez sheme, napisana u programskom jeziku Go te optimizirana za obradu podataka vremenskih sljedova. Podržava jezik za pisanje upita naziva InfluxQL. Glavna prednost korištenja baze podataka za vremenske sljedove nad relacijskim bazama podataka uključuje brže izvršavanje agregatnih funkcija i brže grupiranje rezultata po raznovrsnim vremenskim intervalima.