Duboki konvolucijski modeli za lokalizaciju objekata : diplomski rad - Miko, Damjan (D. Miko, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se metodama detekcije objekata konvolucijskim modelima. Detaljnije su proučeni i uspoređeni modeli SSD i YOLO te njihove novije verzije. Oni se baziraju na jednom unaprijednom prolazu kroz mrežu što ih čini brzim, a također daju i dobre rezultate. Napravljen je eksperiment koji koristi novije YOLO modele za lokalizaciju objekata na vlastitom skupu podataka. U tu svrhu koristi se snimka nogometne utakmice gdje su objekti za detekciju igrači oba tima i sudac. Modeli su evaluirani osnovnim mjerama i prikazani su njihovi rezultati detekcije.