Mobilna aplikacija za interaktivna natjecanja u kvizovima : završni rad - Miko, Damjan (D. Miko, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad demonstrira izradu aplikacije Kviz majstor za interaktivna natjecanja u kvizovima, koja će biti dostupna na sve tri mobilne platforme Android, iOs i Windows Phone. Aplikacija je pisana u Xamarin.Formsu, koji pisanjem jedinstvenog koda omogućuje prilagodbu aplikacije za sve platforme. Xamarin.Forms je nova tehnologija Mocrosoft-a koja dobro odvaja poslovnu logiku od korisničkog sučelja. Poslovna logika je pisana u C#-u, dok se korisničko sučelje može izgraditi upotrebom XAML-a ili C#-a.