Automatizirano upravljanje konfiguracijom skupa heterogenih računala : završni rad - Musa, Ema (E. Musa, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Upravljanje konfiguracijama računala dugotrajan je posao ukoliko se izvodi isključivo ljudskom intervencijom. Iz tog razloga nastali su alati koji omogućuju automatizirano upravljanje konfiguracijom skupa računala. Administrator sustava odabire alat primjeren infrastrukturi sustava. Jedan od alata za upravljanje konfiguracijom je Puppet, trenutačne verzije 4. Instalacijom programske podrške Puppet u sustav, administrator je u mogućnosti konfigurirati različite postavke računala. U mogućnosti je to činiti preko računala na kojemu je prethodno instaliran Puppet poslužitelj, putem manifesta ili modula. Tako je omogućeno vršenje određenih poslova samo jednom, umjesto obavljanja istih poslova posebno za svako računalo.