Razvoj generatora liste detalja poziva zasnovanog na simulaciji i društvenoj mreži : diplomski rad - Murtić, Alen (A. Murtić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad najprije definira potrebu za sintetičkim podacima u telekomunikacijama i dosadašnje istraživanje u domeni. Zatim su prikazane karakteristike konkretnog podatkovnog skupa korištenog u radu. Nakon toga predložena je i detaljno opisana arhitektura jednog rješenja generatora liste detalja poziva. Sustav se sastoji od četiri komponente: analize podataka (profiliranje korisnika i izgradnja društvene mreže), sustava za unos parametara/ekspertnog znanja, generatora sintetičkih podataka i statističke validacije istih. Zatim je opisana implementacija arhitekture, njezine značajke i generirani dataset. Rad kulminira statističkom validacijom korištenih funkcija te navođenjem daljnjih mogućnosti istraživanja i zaključkom.