Spajanje nuklearne elektrane na električnu mrežu : završni rad - Mikec, Hrvoje (H. Mikec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je ukratko opisana interakcija elektroenergetske mreže i nuklearne elektrane. Interakcija je dvosmjerna i to tako da je s ekonomskog stajališta bitno imati raspoloživost spoja elektrane velike snage. Sa sigurnosnog stajališta bitno je osigurati napajanje vlastite potrošnje elektrane u svim uvjetima. Rad je uglavnom baziran na opisu kako ostvariti siguran rad elektrane i što je sve potrebno poduzeti u slučaju ispada mreže. Također, dan je osvrt na konkretan primjer NE Krško i kako elektrana ispunjava regulatorne zahtjeve.