Razvoj podatkovnog sloja i aplikacijske logike za potrebe sustava elektroničkog učenja : završni rad - Murtić, Alen (A. Murtić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom opisao sam modernizaciju procesa učenja sustavom za inteligentno učenje. Rad sam započeo uvodom u edukacijske procese, zatim sam prikazao povijest ideje automatizacije učenja te suvremeni model sustava za inteligentno učenje (ITS). Opisao sam komponente ITS-a, očekivane karakteristike i algoritme uz kritički pogled na nedostatke ITS-a. Zatim sam opisao slojeva aplikacije koje je bilo potrebno implementirati te implementirano rješenja. Navedeni opis sadrži popis korištenih tehnologija, ER dijagram baze te mogućnosti koje sustav nudi korisniku i administratoru. Opis sam završio logikom posluživanja pitanja. U posljednjem poglavlju rada iznio sam zaključak o prethodno iznesenim idejama.