Praćenje objekata u videozapisima : završni rad - Mijić, Luka (L. Mijić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada je problematika praćenja objekata u videozapisima. Rad sadrži dijelove posvećene potrebnoj teorijskoj podlozi za shvaćanje temeljnih koncepata. Tako su ukratko opisani histogrami, integralne slike, prostori boja. Glavni fokus rada je na Fragtrack algoritmu za praćenje objekata. Algoritam se bazira na uspoređivanju histograma fragmenata predloška objekta. U radu su opisani svi koraci implementacije Fragtrack algoritma. Nakon toga su izvedeni testovi zbog provjere uspješnosti izvedbe algoritma. Testirani su neki složeniji slučajevi, primjerice slučajevi gdje objekt koji se prati biva prekriven ili mijenja svoj oblik ili veličinu. Implementacija je pokazala da se uspješno može nositi s tim problemima, ali ta se otpornost mora platiti vremenom izvođenja koje nažalost nije u stvarnom vremenu.