Implementacija audioefekata : završni rad - Mijić, Josip (J. Mijić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U elektroakustici je od velike važnosti postupak obrade signala. Većina sklopova za obradu signala se implementira u analognoj domeni. Najčešći analogni sklopovi su sklopovi za vremensku obradu, koji se temelje na sklopu linije za kašnjenje i sklopovi za frekvencijsku obradu, koji se temelje na filtrima. Filtri mogu biti pasivni(prvog reda) i aktivni(višeg reda). Pasivni filtri sastoje se samo od pasivnih elemenata (R/L/C). Aktivni filtri se implementiraju kako bi se moglo regulirati pojačanje po frekvencijama. Ekvalizatori su skup filtara koji reguliraju frekvencijsku karakteristiku. Regulacija frekvencijskog područja ekvalizatora vrši se potenciometrima.