Sustav za praćenje objekata : završni rad - Mijić, Andrej (A. Mijić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom su radu opisani pojam praćenja objekata, te izrada sustava za praćenje objekata. U radu su opisani algoritmi za praćenje podržani u biblioteci OpenCV, te je opisan način evaluacije navedenih algoritama. Izrađena je vlastita implementacija algoritma MedianFlow. Izrađen je jednostavan sustav za praćenje objekata koji može koristiti algoritme iz biblioteke OpenCV ili algoritme iz vlastite izrade. Za implementaciju algoritma MedianFlow i jednostavnog sustava za praćenje objekata korišten je programski jezik Java. Opisani sustav za praćenje objekata iskorišten je za evaluaciju opisanih algoritama praćenja na skupu javno dostupnih sekvenci slika, a rezultati su navedeni i interpretirani.