Upravljanje modelom autonomnog viličara u simulatoru Gazebo : završni rad - Milijaš, Robert (R. Milijaš, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog zadatka unaprijed¯en je model vilicˇara preuzet iz ranijeg završnog rada te je razvijen ROS paket koji omogu´cuje njegovo upravljanje standardnim cmd_vel i cmd_acker porukama. Model je opremljen laserskim senzorom radi izrade karte okoline. Vozilo je smješteno u model skladišta srednje veliˇcine koji je preuzet iz javno dostupnog repozitorija i dorad¯en. Funkcionalnost paketa testirana je integracijom s vec´ postojec´im paketom za planiranje i slijed¯enje putanje.