Slabo nadzirana semantička segmentacija rukom pisanih jednadžbi : diplomski rad - Milić, Josip (J. Milić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Semantička segmentacija je važan zadatak računalnog vida. Cilj tog zadatka je odrediti semantički razred svakog pojedinog piksela slike strojno naučenim modelom. Kao i u drugim problemima računalnog vida, najbolji rezultati postižu se strogo nadziranim učenjem. Međutim, veliki nedostatak tog pristupa je potreba za ručnim označavanjem svakog pojedinog piksela u skupu slika za učenje. Kako bismo smanjili potrebu za tim skupim procesom, razmatramo mogućnost slabo nadziranog učenja segmentacijskih modela. U ovom pristupu na temelju anotacije na razini okvira u skupu podataka za učenje dobiva se anotacija na razini piksela znakova rukom pisanih jednadžbi u skupu podataka za ispitivanje.