Implementacija turbinske regulacije na NI cRIO platformi : diplomski rad - Mohor, Tin (T. Mohor, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Svrha ovog diplomskog rada je napraviti sustav turbinske regulacije za hidroelektranu Golubić koja se nalazi na rijeci Butišnici, pritoci rijeke Krke. Simulacijski model je napravljen u programskom okruženju Labview te je prebačen na National Instruments cRIO platformu koja provodi zadane algoritme i izmjenjuje podatke s okolinom u stvarnom vremenu. Regulator je napravljen na PLC-u te se sastoji od tri regulatora, PI regulatora otvora privodnog kola te PID regulatora brzine vrtnje spojenog u paralelu s PI regulatorom snage. Testiranja su provedena u hardware-in-the-loop načinu testiranja te je napravljeni regulator spreman za uporabu u hidroelektrani uz potrebu finog podešavanja na samoj hidroelektrani.