Mobilna aplikacija za upravljanje poslovanjem stambene zgrade : završni rad - Miličić, Nikola (N. Miličić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazan proces izrade mobilne za operacijski sustav Android i poslužiteljske aplikacije za upravljanje poslovanjem stambene zgrade. Osim procesa izrade aplikacija pokriveni su osnovni principi rada operacijskog sustava Android. Poslužiteljska aplikacija izrađena je korištenjem programskog jezika C# i .NET programskog okvira. U radu je moguće vidjeti strukturu cijelog projekta ta primjere dohvaćanja i slanja podataka s poslužitelja. Osim poslužiteljske aplikacije, u ovom radu opisan je i proces izrade mobilne aplikacije koja komunicira i razmjenjuje podatke s poslužiteljskog aplikacijom. Mobilna aplikacija razvijena je u programskom jeziku C#, korištenjem Xamarin platforme za operacijski sustav android.