Lokacijski ovisna dostava sadržaja u zatvorenim prostorima temeljena na predviđanju puta korisnika : diplomski rad - Miličić, Dario (D. Miličić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je implementirati i vrednovati performanse sustava lokacijski ovisne dostave sadržaja s nekoliko metoda predviđanja kretanja korisnika. Svrha predviđanja puta je da se sadržaj skine unaprijed. Sustav koristi Bluetooth Low Energy oznake raspoređene u prostoru za lociranje korisnika. Veliki izazov predstavlja interferencija kod lociranje korisnika. Razvijena su tri modela predviđanja kretanja korisnika koja se temelje na modelu prostora opisanim matricom susjedstva. Vrednovanjem performansi utvrđeno je da i jednostavni modeli s predikcijom puta mogu skratiti vrijeme čekanja na sadržaj, u najboljem slučaju čak trostruko. Performanse modela predikcije ovisne su o modelu prostora i putevima kojima se korisnici gibaju. Zaključak je da se modeli predikcije, za maksimalni učinak, trebaju prilagoditi modelu prostora u kojem će se koristiti.