Ugradbena izvedba konvolucijskog modela za semantičku segmentaciju : završni rad - Močilac, Stjepan (S. Močilac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prikazuje semantičku segmentaciju prirodnih scena učenu na modelu VGG-16. Upotrebljen je strogo nadzirani pristupi gdje u svakoj piknji skupa za učenje na raspolaganju imamo informaciju o pripadnom semantičkom razredu. Za potrebe ovog rada koristio se predtrenirani model na većoj rezoluciji slike. Korišten je programski okvir Tensorflow te biblioteke programskog jezika Python za rukovanje matricama i slikama. Prikazana je potencijalna evaluacija slika pribavljenih iz kamere u realnom vremenu. Izvedba je prilagođena radu na ugradbenom računalnom sustavu TX1.