Razvoj suvremene programske potpore za postojeći računalni program za izračunavanje brzina doza neutronskog i gama zračenja : završni rad - Mihaljević, Ivan (I. Mihaljević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad usmjeren je na izradu suvremenog sučelja, za aplikaciju QAD-CG, koja se u području nuklearne energetike koristi preko 40 godina, u svrhu izračuna brzina doza. Parametri za QAD-CG se unose u obliku ASCII datoteke, a kao izlaz, QAD-CG također generira izlaznu ASCII datoteku. Cilj je izraditi sučelje koje će korisniku omogućiti jednostavan i intuitivan unos potrebnih podataka, bez potrebe za znanjem i pažnjom na format ulazne datoteke, kao i potrebnog znanja o formatu izlazne datoteke. Nadalje, parametri ulaza za QAD-CG uključuju i parametre iz 3D prostora, koji se odnose na kombinatornu geometriju, a sama aplikacija ne omogućuje iscrtavanje. Cilj je korisniku omogućiti iscrtati ulazne podatke kombinatorne geometrije, prije pokretanja izračuna.