Verifikacija osoba na temelju pokreta očiju i točaka fiksacije : završni rad - Mihaljčuk, Marko (M. Mihaljčuk, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad bavi se izgradnjom sustava za verifikaciju ljudi na temelju praćenja njihovog pogleda i točaka fiksacije prilikom promatranja slike ljudskog lica. Putanje njihovog pogleda korištene su kao biometrijski uzorci. Na temelju tih uzoraka, za svaku osobu je kreiran njihov biometrijski predložak. Verifikacija se testirala tako što su se pravi i lažni uzorci predstavljali kao uzorci neke osobe pa se ispitivala sličnost tog uzorka s već stvorenim predloškom. Ovisno o sličnosti, uzorci su bili prihvaćeni ili odbijeni. Uspješnost verifikacije prikazana je kao False Rejection Rate i False Acceptance Rate. Konačno se za svaku osobu računao prag za koji će FRR i FAR biti što bliže Equal Error Rate.