Agregiranje izvora fleksibilnosti na razini distribucijske mreže : diplomski rad - Miletić, Marija (M. Miletić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Prema posljednjim smjernicama Europske Komisije, potrošači u Europi postaju aktivni sudionici na tržištima električne energije. Budući da većina potrošača nema dovoljnu snagu za samostalno sudjelovanje na tržištu, sudjeluju posredstvom agregatora fleksibilne (upravljive) potrošnje. U ovom radu napravljen je model agregatora koji se na tržištu dan unaprijed natječe protiv spremnika energije.