Implementacija Ethernet protokola za rad u stvarnom vremenu : završni rad - Mihalić, Karlo (K. Mihalić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Unazad zadnjih nekoliko godina Ethernet protokol pronašao je svoj put u industriju automatizacije, a za to je bilo je potrebno prilagoditi neke njegove značajke kako bi zadovoljio industrijske zahtjeve. U ovom radu opisana su neka od rješenja, s naglaskom na rješenje otvorenog koda Ethernet Powerlink na kojem se temelji i praktični dio ovog rada. Ethernet Powerlink rješenje temelji se na master-slave načinu rada kako bi se osiguralo determinističko ponašanje. Rad opisuje implementaciju Ethernet Powerlinka rješenja, s naglaskom na specifičnosti STM32F4 platforme.