Analiza priključenja i utjecaja različitih vrsta distribuiranih izvora energije na prilike u distribucijskoj mreži : diplomski rad - Mihalic, Domagoj (D. Mihalic, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad proučava utjecaj distribuiranih izvora na prilike u distribucijskoj mreži. U teoretskom dijelu opisani su utjecaji različitih distribuiranih izvora na distribucijsku mrežu na koju se priključuju. U praktičnom dijelu, obrađen je utjecaj priključenja elektrane na biomasu ukupne instalirane snage 800 kVA na distribucijsku mrežu u programskom paketu Neplan. Modeliran je dio 20 kV, 10 kV i 0.4 kV distribucijske mreže na kojem je pokazan utjecaj elektrane na tokove snaga, gubitke, kvarove u mreži, prijelazne pojave i kvalitetu električne energije.